PRAKTISKE RÅD - VANDRING I ISRAEL                                                                                                                                                                       DEL I                                                                               

Hvordan kommer jeg til Israel?


Hvordan kommer jeg retur fra Israel
Hvordan kommer jeg ind i Israel?

Hvordan kommer jeg ind på Vestbredden (Bethlehem)?


Hvordan finder jeg overnatningssteder?


Skal jeg booke overnatninger på forhånd?

Hvordan finder jeg transport i Israel?

Hvordan finder jeg rundt i Israel?

Hvordan er befolkningen i Israel/Vestbredden?

Hvilken guidebog skal jeg vælge?

Pilgrimspas?


Stempler i pilgrimspas?Hvordan er vejret i Israel?Hvilken beklædning anbefales?

Hvordan er vandrevejene/stierne?
Hvordan er højdeniveauet?

Hvordan er prisniveauet i Isreal?

Hvad er sabbat og hvilke udfordringer?

Hvordan er sikkerheden i Israel?


Hvad med mad og drikke?
Fauna i Israel?


Du kan flyve fra Kastrup til Tel Aviv Ben Gurion Airport.

Hver torsdag og søndag flyver Norwegian fra København kl. 13.45/06.55 med ankomst Tel Aviv kl. 19.05/12.15 lokal tid. Flyvetid ca. 4.30 timer.


Da Norwegian flyver hver torsdag/søndag, kan du komme retur med fly omkring kl. 20.05/13.15. Husk at møde op mindst 3 timer før, da du skal igennem 2 securitychecks. Første omkring din bagage, den anden et interview om dine udrejseforhold, inden du kan få udrejsevisum og får adgang til udrejseområdet.


Du skal have en gyldigt dansk pas med min. 6 måneders udløb. Er du født dansk/skandinav og dansk/skandinavisk statsborger - skal du ikke søge om visum før udrejsen. Accepteres du ved indrejsen, får du udstedt et 3 måneders turistvisum. Forvent lang ventetid for udstedelse af visum og forvent et længere "forhør" om årsagen til din indrejse og din baggrund.


Med Israelsk visum kan du rejse ind og ud via Checkpoint 300 ved overgangen mellem Jerusalem og Bethlehem. Det er ikke den mest behagelige oplevelse. Din bagage bliver scannet og du visiteret og udspungt om din udrejse og ved din indrejse. Beregn tid i den forbindelse. Peronalet er militærperonel, der er bestemter og nidkærer, men høflige overfor udlændinge.

Booking.com, Hotels.com, TripAdvisor etc.


Det tilrådes at du har booket første overnatning af hensyn til udstedelse af visum. Det tilrådes afhængig af årstiden (ferietid), at booke 1 til 2 dage i forvejen.


Der er et fantastisk bussystem, Egged (grønne busser) se hjemmesiden på engelsk (egged.co.il), shottel taxis og alm. taxis. I Jerusalem er der letbane fra Hovedbustationen til den gamle bydel.


Trafikskiltningen er på hebraisk, arabisk og normalt på latin.

Kommerciel skiltning er på hebraisk og til tider arabisk eller omvendt. Du må ofte gætte dig frem.


Uanset om det er kristne (der er kun ca. 200.000), jøder eller arabere, er lokalbefolkningen i større byer, mindre byer og på landet udtrolig søde og hjælpsomme. Udvis respekt for den lokale religion. Du accepteres som kristen, hvis du acceperer dem som jøder og muslimer. Lad være med at diskutere politik, bosættelser eller andre følsomme emner uanset religion.


Det kommer an på, hvor du vil vandre! Der er mindst 3 guide bøger "The Jesus Trail", "The Christian Travelers's Guide to The Holy Land", "Walk the Land" og sikkert flere.


Der er nu mulighed for pilgrimspas. Det kan købes for 10 NIS hos Fauzi Azar Inn i Nazareth.

De store betydende kirker har stempel. Spørg endelig. De bliver så glade for at få lov til at bruge det. Giv en donation.


Mar-Maj: behagelig temp, beskeden regn, grønt landskab

Jun-Sept: varmt/rigtig varmt, ingen regn, ferieperiode

Okt-Nov: behagelig temp, beskeden regn, brunt

Dec-Feb: koldt - grønt


Uanset temperatur, så søg for at du har beklædning med lange ærmer og du har lange bukser. Husk hovedbeklædning. God vandresko/støvler. Husk regntøj evt. huer og vanter.


Der er meget vandring direkte på grus og sten underlag uden egentlige udlagte vandrestier, der er mark- og skovveje af veksende kvalitet og der er vandring på asfaltveje. Der er ind imellem et meget bakket terræn med store sten. Når det er tørt er alt støvet. Når det er vådt, klæber jorden til dit fodtøj og det er meget besværligt at komme frem.


Der er mange højdemeter i vandringen i Gallilee. Højdeforskel på op til 800 m. Nazareth er i kote +300 til +500 m og Gallilee Sea er i kote - 210 m. Mount Tabor er i kote +600.


Prisniveaut for overnatning er på niveau med storbyer i

EU. Prisniveau for mad og drikke er på niveau med DK.


Sabbat er den jødiske weekend - fra fredag ved solnedgang til lørdag til solnedgang. Forretninger kan være lukkede, Transport kan står stille og restauranter kan være velbesøgte.


Den er høj. I storbyerne politi på gaderne, militær i Gallilee især på vestsiden af søen, Jerusalem er der politi- og militærposter i den gamle bydel og især ved Grædemuren.

Ved indgange til trafikcentre, indkøbscentre og større betydende bygninger, er der sikkerhedskontrol med skannere som i lufthavne og vagtpersonale.


Fantastik varieret og spændende mad. I de mindre byer tilrådes indkøb, hvis der ikke er morgenmad/aftensmad på overnatningsstedet. Der er typisk små købmænd/ supermarkeder i de små byer. Og frugt er der bare alle steder. Køb flaske vand. Koster det samme som i DK. Dyrt i kiosker. Billigere i supermarkeder.


Israel er ikke for de sarte. Der er slanger (store), skorpioner, edderkopper. De er giftige. Det tilrådes ikke at lægge sig på jorden eller lægge rygsækken på jorden, uden at have sikret sig mod ubudne gæster. Vandre ikke i korte bukser. Har ikke set væggelus. Vær glad for alle kattene - de tager slangerne.