CAMINO DE INVIERNO

  9. AUGUST - 20. AUGUST 2017

  9. NOVEMBER - 16. NOVEMBER 2017

VANDREDAG 9

14. NOVEMBER 2017

BANDEIRA

SANTIAGO DE COMPOSTELA

AFSTAND:     33,0 KM

AFSTAND TOTAL  274 KM


VEJR: +20C sol let brise


HØJDEMETER:   250 m op  450 m ned


Da jeg spiste aftensmad fik jeg besked på, at jeg skulle have afleveret værelset og spist morgenmad inden kl. 7.15.

Der er mere en time til solopgang, så den første time vandrede jeg i mørke, heldigvis på en lokal vej uden særlig meget morgentrafik.

Det rigtig koldt her til morgen.

Det er ikke første gang jeg vandre dette stykke til Santiago. Da jeg vandrede på Via de la Plata, vandre man også det sidste stykke fra A Laxe.

Det er en krævende trækning bl. a. vandringen ned til Ponte Ulla - i øvrigt en flot vandring ned til boren og byen - og igen en anstrengende vandring op på den anden side, Resten af vandringen ind mod Santiago er temmelig bakket med nogle flotte udsigter.

Et godt stykke uden for Santiago kan man se tårnene på katedralen og det giver naturligvis ekstra styrke til at vandre de sidste kilometer lidt hurtigere.

Her i november er det jo ikke højsæsson for pilgrimsvandring, men nogen stykker ser man trodsalt på vandringen ind i byen og til katedralpladsen.

Glæden er lige stor ved at kunne vandre ind på pladsen selv om det nu er 8. gang jeg kommer vandrende til Santiago.

Jeg er ved katedralen ved 17.30 tiden og jeg begiver mig straks til Katedralkontoret for at få ansøgt om et Compostela og Afstandsbevis.

Sædvanligvis kan der være ventetid i flere timer, men denne dag her i midten af november er der ingen ventetid selvom der kun er 3 ekspeditionspladser åben, så det tager under 5 minutter, at få udstedt mit Compostela og beviset på at jeg har vandret Camino de Invierno.