CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 31

14. SEPTEMBER 2013

VILALBA

MIRAZ

AFSTAND:     35,0 KM

AFSTAND TOTAL  771 KM


VEJR: +14-22C  tåge - overskyet - sol


HØJDEMETER:  335 m op / 340 m ned


Når jeg skriver dagens lange vandring  - så er der tale om en lang vandring ikke kun fysisk, men også physisk.

Der er simpelhen langt mellem mulighederne for at  noget at spise og drikke her ude på landet.

Caminoen ligger jo ikke altid tæt op ad byer eller også er bysamfundene så små, at der ikke er hverken bar eller butikker.

Der er kørende bagere og købmænd, men dem ser vi jo meget sjældent og de stopper naturligvis ikke når de ser en pilgrim.

De mange små samfund man kommer igennem består typiske af en lille samling huse og nogle går de ofte meget få.

Vandringen  idag er valgt lang fordi, der i Miratz kun er en overnatningsmulighed , der er et albergue bestyret af en engelsk kristelig orginisation og skulle vare  et veldrevet albergue.

Dagens udfordring består i den lange vandring. Den er nærmest i 2 etaper en på godt 20 km før man kommer til skyggen af en by og derefter i de resterende ca. 15 km, der også er uden for nogen bymæssige samfund. Det er nogle lange og ensom me vandringer. Jeg ser måske et par medpilgrimme ved første mulige bar - der som nævnt ligger 20 km efter du er startet. Jeg ser ingen mennesker på Caminon ud over pilgrimme.

Oplevelsen er at jeg kan gå i næsten 4 til 5 timer og ikke se et menneske. Du føler dig alene i verden. Men Spanien er et udmærket land når det gælder mobiltilefondækning. Jeg har indtil nu kun oplevet at der ikke har været dækning meget få steder og kun i ganske korte perioder.

Det at der er mobildækning giver en følelse af tryghed for hænder der en noget ude på Caminon kan der gå timer inden der måske kommer nogen forbi. Men at gå på Caminon giver en tryghed i sig selv - for der har jo gået tusinder af pilgrimme før dig, uden at der er sket dem noget.

Hvorfor faldt valget på at overnatte på et albergue, nu hvor jeg har boet på luxushotel dagen før?

Jo, alberguet i Miratz bestyres af en kristelig engelsk organisation og i guidebøgerne beskrevet som et velordnet og veldrevet alberque. Og det er det. Fine og gode forhold med 26 senge, baderum, toiletter og køkken og store fælles opholdsområder.

Utrolig søde hospetaleros (frivillege hjælpere der bestyrer alberguet).

Så det var et udmærket valg.

Hele alberguet var fyldt op den nat.

Betaling - donation - jeg gav 10 Euros, fordi der også er morgenmad.