CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 25

08. SEPTEMBER 2013

VILLAPEDRE

SAN JUAN PRENDRONES

AFSTAND:     28,0 KM

AFSTAND TOTAL  636 KM


VEJR: +18-22C  sol


HØJDEMETER: 400 m op / 400 m ned


Idag har jeg været 25 dage på Camino del Norte og indtil nu har jeg mødt 2 danske pilgrimme.

På forhånd havde jeg bestilt en overnatning i om rådet ved El Franco, fordi det passede sådan set  med en pæn dagsmarch.

Så dagens vandring gik fra Villapedre til San Juan de Prendones - på Asturiens nationaldag.

I hele området er der gang i et nyt motorvejsbygge ri, hvorfor Caminon gang på gang er omlagt og med provisoriske afmærkninger, så man skal have øjnene med sig for at se om man er på rette vej. Men indtil nu har der faktisk ikke været problemer. Således heller ikke idag.

Når jeg har vandret så mange dage og jeg vandre alene, så slår jeg sammetider over på automatgear og går i mine egne tanker og pludselig vågner jeg op og kan komme i tvivl om jeg nu har vandret rig tigt fra sidste gule pil eller muslingeskal - der er jo er vejmarkering for Caminon. Så må jeg lige lidt tilbage til sidste markering og sikre at jeg er på ret te vej. Eller jeg med et sideblik fanger en gul pil på en lygtepæl eller på et trafikskilt eller på et træ. Og så er jeg tryg igen og glider ind i migselv igen.

Særligt når det er godt vejr, vejen er god og fast og der ikke er så meget at se på, kan jeg komme i den  tilstand, at jeg bare går.

Idag gik det faktisk lidt galt. Jeg troede jeg havde bestilt en overnatning i El Franco, men faktisk var det 3 km uden for Caminon i en lille i øvrigt pæn by ved navn San Juan. Overnatningen var i en tidligere og ombygget præstebolig lige ved kirken. Et utrolig nydelig overnatning, inkl. aftensmad (for der var ikke andre steder) og morgenmad for 40€ E inkl. et pænt værelse med eget bad og toilet. Super.

Der var ikke de store udfordringer i dagens løb, der var ikke de store ting at se på vejen. Udfordringen bestod i at finde overnatningen, som var kommet lidt ud af kurs.

Det viste sig, at det var Asturiens nationaldag. Og den fejre man med maner paa de kanter. I El Franco - en samling huse - var der et selskab, som jeg tillod mig at gå hen til for at spørge om de vidste hvor La Rectoral de San Juan lå.

Utrolig søde som de er på de kanter - og med mit dårlige spanske og deres dårlige engelske - fandt vi ud af i fælleskab blandt 8 mennesker, at jeg skulle ca 3 km bagud og til højre over den nye mortorvej. Men det var ikke noget problem.

Hele selskabet skulle nemlig den vej til en større fest på en festplads, der lå ca. halvvejs, så jeg kunne bare gå sammen med dem. Men først skulle vi fejre natinaldagen med et glas vin og affyring af en raket. Så gjort vandre vi i flok 1 1/2 km, hvor de derefter pænt tog afsked med mig og at blot jeg 

skulle følge vejen 1 1/2 km mere så var jeg der. Og det passede.

De er så utrolig søde og flinke til at hjælpe en på vej, når man er i tvivl. Så bliver man helt rørt over hjælsomheden.

Det lykkedes mig at finde La Rectoral San Juan og da jeg kom var der ikke et øje og alt var lukket.

Jeg ringede det kontaktnummer op jeg havde fået ved bookingen og talte med en meget flink herre, der fortalte mig, at han var til fest og ville komme inden for 1 time eller 2 og lukke mig ind. Der var ikke andet at gøre end gå om i haven. Der var en vask med sæbe. Så jeg skifte tøj og vaske mit vandretøj og hængte det til tørre. Tog en fæsken og et æble fra de træer der var i haven og satte mig på en havestol i solen og faldt hen. Pludselig blev jeg prikket på skulederen og manden undskyldte mange gange at jeg have ventet på at blive lukket ind.

Det skal så siges jeg var den enste gæst den nat. Og al den ulejlighed for DKK 300 for ham!!!