CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 24

07. SEPTEMBER 2013

CADEVADO

VILLAPEDRE

AFSTAND:     31,0 KM

AFSTAND TOTAL  608 KM


VEJR: +15-18C  støvregn - overskyet


HØJDEMETER: 300 m op / 330 m ned


En Guds jammerlig dag, noget af en rigtig lor.... dag.

Jeg har opgivet at bo paa albergues, fordi jeg ikke gider at bo sammen med andre, så jeg tilrettelægger nu vandringen udfra muligheden for at finde en alternativ overnatning. Så er det sagt.

Vandringen var rædselsfuld - fordi det for det første regnede ret meget hele dagen - det kan så være hvad det er - men også fordi vandringen var på den gamle N 632 - der er den tidligere hovedvej langs kysten. Den er stadig befærdet, men dog behersket. Men den snor sig i zig-zag gennem landskabet med mange sving og bakke op og bakke ned.

Og der er absolut intet at berette om på vandrin gen, andet end at det er "rå vandring".

Det eneste plus på turen var vel at du kom gennem Asturiens smukkeste landsby - men det var i 1968, den blev belønnet for det. Så det er jo nogen dage siden.

Dagens udfordring var regnen, for det regner. Hele dagen var der over 15 mm regn efter de oplysninger jeg har fra en utrolig god hjemmeside med vejr meldinger - yr.no - en norsk hjemmeside der er ret pålidelig for 7 millioner vejrstationer i verden.Det regne hele dagen og alt der i forvejen ikke var vådt blev vådt.

Jeg har sikret min rejsepapirer (billetter/pas/og pilgrimspas/kørekort) i nogle plastikposer, som bruges når vi har vædske, med i håndbagagen når vi flyver. Min smartpohn er vandtæt og det er mit foto apparat også.

Så nu er udfordringen at finde en overnatning, hvor jeg har en forhåbning om at jeg kan nå at få tørret alt dit tøj.

Jeg slog op på www.booking.com med 375.000 hoteller overalt i verden og skrev Cadavedo, fordi det var den første "større" by jeg ville kunne kom me til.

Det viser sig saa at Cadavedo ikke er en by, men et område på ca. 10 km2 med spedt bebyggelse.

Den overnatning jeg havde bestilt var til alt hel næsten direkte paa Caminon. Hvor heldig kan man være?

Man kan ind imellem forbande sig selv, at man vandre ikke mindre end 36 km i møgvejr.

Man har poncho på og har begrænset synsfeldt og vandet render ned af een. Hvad kan man andet foretage sig end at vandre.

At jeg så også er snyde heldig at min overnatning faktisk ligger direkte ud til Caminon uden at jeg var vidende om det, er vel nok en af de ting, som Caminon giver, mens den tog dagen med regn.