CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 22

05. SEPTEMBER 2013

AVILÉS

LE PITU

AFSTAND:     29,0 KM

AFSTAND TOTAL  540 KM


VEJR: +17-21C overskyet - let regn 


HØJDEMETER: 950 m op / 950 m ned


Hvorfor el Pitu? El Pitu ligger langt ude på landet. El Pitu er dog et ret markant punkt i den spanske historie. En velhavende herremand var meget fremsynet og hvade tjent sine penge på at være rejst til Sydamerika og der drive virksomhed, der var ret givtig. Som mange andre rige udvandrere ville han gerne hjaelpe sin hjemegn og byggede derfor en skole for omregnens børn og unge og bekostede driften af skolen. Byggede en kirke og byggede et herredesæde med en praktfuld park. I hovedbyg ningen er der billeder af bl.a. Goya og andre sam tidige kunstnere.

Så selv om El Pitu faktisk er en samlig huse, en pragtfuld skolebygning, kirke og et herresæde har den en væsentlig bestydning.

Desværre er det med os pilgrimme at vi komme sent og går tidligt, så både park og hovedbygning var lukket.

Dagens vandring var i let regn men i sommerlig temperatur og gik gennem mange skovafsnit, små byer og mindst på landeveje.

Udfordringen var igen de mange højdeforskelle på vejen.


Fra Avilés vandre du op og når du kommer ud til kysten skal du ned i niveau med havoverfladen for efter at have vandret gennem Salinas, at vandre op igen i bakkerne og ned til Rio de San, hvor du skal over en bro og så går det videre op ad bakke (sommetider er det nærmest at kravle) for så at fortsætte på veje, markveje og stier. Hver gang du har kravlet og kommet til kræfter saa mødes du ofte med den flotteste udsigt ud over enten havet eller dalene.

Dagens opleveles var egentlig, at midt ude i en skov lidt før El Pitu var der sat en poster op for et Casa Rual, der tilbød pilgrimme og andre vandrere overnatning og forplejning. Beskrivelse og billeder så godt ud og prisen var i øvrigt ganske rimelig. 25€ 

For det fik jeg et stort værelse med egen fransk altan med udsigt ud til en dal, eget nyt badeværelse med alt udstyr og morgenmad.

Morgenmad er mange ting i Spanien - det er fra en kop cafe con leche med en gammel tør crossant til et pragtfuldt morgenbord med toastet brød, ost mar melade smør juice the eller kaffe og med frugt. Her var der tale om det sidste.

Det var den 2. regnvejrs dag på turen, men der var regn nok til at jeg måtte have ponchoen på.

Jeg hader den poncho, fordi jeg blive lige så våd indvendig som jeg bliver udvendig. Og så bliver jeg våd i skoene, fordi vandet lige praecis løber ned i dem. Derfor havde jeg købt et sæt gaiter. Ja. hvad er gaiter? Jo, det er en form for overtræk jeg kan tage på vandreskoene over snørne, så jeg enten ikke bliver beskidt eller våd. Godmorgen min .... Det fungerer ikke. I hvert fald ikke for mig.