CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 21

04. SEPTEMBER 2013

GIJON

AVILÉS

AFSTAND:     25,0 KM

AFSTAND TOTAL  511 KM


VEJR: +26C sol 


HØJDEMETER: 280 m op / 280 m ned


Problemet med at opdatere efter så mange dage er, at det efterhånden er svært at huske, hvordan van dringen egentlig var fordi der har været så mange indtryk siden.

Men ifølge mine notater så var der egentlig ikke de store oplevelser paa dagens vandring, da Gijon og Aviles stortset hænger sammen som en stor enhed, det er nærmest som København hænger sammen med Glostrup.

Du går gennem industrikvarterer af blandet ind hold og når du er lidt uden for byen møder du et stort kraftværk, der forsyner området med elektri citet.

Jeg er lige ved at sige, som sædvanligt skal du ud paa nogle småveje som igen bliver til markveje og stier i takt med at du skal kravle over en bakke og ud i et åbent område for så sene at møde bebyggelse igen paa vej ned.

Derimod er Aviles gamle bykerne en historisk oplevelse.

Dagens udfordring var at komme igang igen efter en liggedag,

Det er lidt svært at få motiveret sig til igen at skulle vandre op og ned ad bakke, men det kan jo ikke nytte at lægge sig ned og græde, for det kommer du ikke længere af. Så det er bare på med vanten.

Oplevelsen er selve den gamle bydel af Aviles, en by med 15. og 16. tals huse/paladser/kirker m.v. Aviles er vel på størelse med Køge. Og den gamle bydel er centreret omkring et stort torv med de gamle imposante huse og bygninger

Der er et gammelt kloster i byen, der fortsat er i funktion. Byen er også i sig selv et kunstvaerk, med mange både gamle og moderne skulpturer. Husrækkerne er også en opevelse, hvor den ene smukke farve afløser den anden på husene.

Man kan se at det er by der både nu og tidligere er velstillet og velordnet.

Nu har jeg nået 500 km, det kan godt begynde at mærkes i kroppen.

Uden at regne liggedagene med så har gennemsnit tet ligget lidt over 27 km pr. dag, hvilket er O.K.