CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 5

19. AUGUST 2013

MARKINA - XEMEIN

GERNIKA

AFSTAND:     28,0 KM

AFSTAND TOTAL  125 KM


VEJR: regn


HØJDEMETER: 460 m op / 700 m ned


Vandringen idag er knap så hård som de øvrige foregånde dages. Højdeforskellen er kun det halve af i går.

Ruten går igennem skov og løber ikke langs kysten, da vi nu er kommet noget ind i landet.

Naturen er flot herude, meget grøn med græsgange for køerne, der dyrkes ikke mange afgrøder mest hø og så er der aktivt skovbrug. Så når du går i skoven kan du hører skovarbejdernes maskiner. Så det virker lidt svensk.

Der er ikke mange gårde og de der er, er af ældre årgange med normat et pænt stuehus og sædvanlige stalde og småbygninger ofte klupet sammen 2-4 stykker.

Første dag paa caminon med regn. Det var ikke rart, ikke så meget at det regnede, det er der råd for med regnjakke og overtræk paa rygsækken. Men at der bliver fantastisk glat paa caminoen, værst når du skal vandres ned.

Jeg har købt mig en åndbar regnjakke med lynlås under ærmerne - den er en virkelig god investering. Så den har jeg på istedet for ponchoen - som jeg hader. Det er varmt i vejret selv om det regner. Korte bukser er påklædningen og t-shirt.Caminon blev mere og mere glat jo længere tid det regnede og kun kort før Gernika holdt det op.

Vejrudsigten sagde 1,2 mm på dagen, men nok til at de små vandløb bruser op og der er vand på stien.

Et sted paa vejen nåede jeg også at falde 1/2 meter ned af en skrant i et brombærhegn og fik småskrammer paa ben og arme af bromhegnet. Det må man leve med når det ikke er værre.

Jeg vandrede med en schweizer det meste af dagen - han har sin egen marketingvirksomhed i Schweiz og hjælper virksomheder og organisationer inden for miljø. En utrolig vidende og flink person, der har kone og 2 børn hjemme.

Vi blev enige om at dele et hotelværelse for natten, da der ikke er alberque i Gernika.

På caminon er det ikke ualmindeligt, at man slår sig sammen om overnatninger - selvom man faktisk ikke kender sin medgæst. Ugangspunktet er, at man har sammen interesse, nemlig i at nå Santiago sikkert. Så det var intet problem og vi stod op begge kl. 5.00 næste morgen og fik gjort os istand.

Gernika led jo den store katastrofe at blive bombet under den spanske borgerkrig af tyske bombefly, hvor tusinder af indbyggere døde. Byen er kendt fordi Picasso malede sit kæmpevæk - Gernika - i sorte og dystre farver.

Byen er derfor overvejende en ny by uden de store bygningsmæssige seværdigheder.

Byen er vel på størrelse med Holbæk.