CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 2

16. AUGUST 2013

SAN SEBASTIAN

ZARAUTZ

AFSTAND:    20,0 KM

AFSTAND TOTAL   50 KM


VEJR: +25C overskyetHØJDEMETER: 570 m op / 570 m ned


Igen tidlig op for at udnytte den kølige morgen og vandringen gennem byen var ikke noget problem - vejmærkning var god ud af byen.

Alberquet var en sportshal hvor den ene hal og badefaciliteterne benyttes i juli og august som alberque. Kvaliteten var udmærket og der var plads til 60 person - og der var udsolgt allerede tidlig paa eftermiddagen. Så der er ikke noget med at hænge på alt for mange barer under vejs, fordi du er i konkurrence om sovepladserne.

Idag havde jeg fornøjelsen at vandre alene det meste af tiden. De første mange kilometer vandrede jeg på fortov vel 6 km til den næste by - og med havet som nabo hele vejen. En udtrolig flot oplevelse med byens lys i bagrunden og en meget stille Bisqay. Fantastisk mogenstund med mange mennesker der løb og vandrede - med og mod mig - på strækningen denne morgen. Det var lørdag og joggerne var tidlig ude.

Caminoen gå ind i landet ind gennem skove og med afveksling til fantastiske udsigter over det bakkede landskab med marker og skove.

Bakkerne tager godt paa kræfterne - knab så udfor drende som i går, men du er på 2. dagen og det kan mærkes.

Der er ikke mange pilgrimme på vejen i løbet af dagen, men du møder dem i de få byer som caminon løber igennem og der er sædvanlig en kirke og en bar. Så der tages pauser og tankes op og det modsatte.

Idag kom jeg igennem en lille kystby Orio med maleriske huse og en stor lystbådehavn.

Jeg sluttede dagens vandring på alberquet i Zarautz. Det er i det lokale kulturhus og der er plads til 60 pilgrimme og det var fuldt. Faciliteterne var perfekte og en utrolig venlig hospetalero.

Zarautz er vel pÅ stØrelse med Roskilde, har en meget lang sandstrand og er en typisk badeby med bygninger langs stranden med ikke sÅ mondæn som San Sebastian.