CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 15

29. AUGUST 2013

SAN VINCENTE DE LA BARQUERA

PENDUELES

AFSTAND:     30,0 KM

AFSTAND TOTAL  373 KM


VEJR: +25-27C sol - let brise


HØJDEMETER: 650 m op / 740 m ned


Vandringen idag er en blandet fornøjelse. Den forløber dels gennem nogle meget smukke byer og senere langs den meget befærdede  hovedlandevej der går oest - vest og er N 634/E 70  - så det siger jo noget og trafikken.

Vi er nu kommet ind i Asturien (Asturias) hvor jeg i de tidligere uger har vandret i Cantabrien.

Det er et skifte både i natur og i den måde beboerne er på. Naturen er nu mere "skarp", vi er kommet i bjergland med mange høje bjerge - et af Spaniens højeste Pico de Europa - klimaet er på en måde anderledes - det er mere venligt og imødekommende  - grønt og frodigt - og beboerne er utrolig venlige og imødekommende. Asturien er et kongedømme og har varet det  helt tilbage fra middelalderen og ingen fremmede har kunnet få herredømme over landet.

Oviedo er hovedstaden med den største by er Gijon.

Udfordringen i dag var vandringen ad hovedlandevejen N 632/E 70. Forstil Jer at vandre i venstre side i mod trafikken på hovedlandevejen mellem Holbæk og Sjællands Odde. Trafiktætheden er stor og 20 m lange lastvognstog hver 15 sekund. Der udover er der vejarbejde, da der er arbejder på at etablere en motorvej. Ikke blot køres der hurtigt, men alt skidt og møg får du i lige hovedet. Du går på den hvide stribe. Der må køres 100 km i time på strækningen som er på ca. 7 km. Det svarer til at du går på landevejen i ca 1 1/2 time.

Oplevelsen var at jeg overlevede det. Jeg tog simpelhen høretelefoner i ørerne og satte musik på.

De byer jeg kom igennem på resten af vandringen er arktiektoniske helt anderledes end tidligere. Arkitekturen er mere inspireret af sydamerikans byggestil, hvilket er naturligt, idet mange fra Asturien udvandrede til sydamerika i forrige århundrede og vendte rige hjem og byggede nogle utrolig smukke huse.

Der er ikke noget albergue på vejen, så idag blev det til overnatning i et nyrenoveret hus med ferielejligheder. Byen Pedueles er ikke andet en 50 huse og nogle bondegårde, men byen lever af nærheden til vandet, hvor der er en sandstrand. Så derfor er der ferielejligheder. Lejligheden havde eget køkken. Så jeg besluttede selv at lave mad. Økonomisk kunne det ikke betale sig - men så fik jeg dog trods alt noget andet end Menu del Dia.

I byen er der en noget utraditionel bygning, nærmest et palads, der henligger i ruin.

Læst historien om disse ruiner i morgen.


Adesse:

 Birkevej 11C, Tuse

4300 Holbæk

Denmark

Min e-mail:


admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved