CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 13

27. AUGUST 2013

SANTANDER

SANTILLANA DEL MAR

AFSTAND:      34,0 KM

AFSTAND TOTAL  307 KM


VEJR: +25C sol - let brise


HØJDEMETER: 490 m op / 410 m ned


Det er nu en uge siden jeg opdaterede hjemmesiden. Herud er det lidt svært at finde en internetadgang og oftes er de placeret i forretninger med pengeoverføresler eller postbokse som har et par maskiner som sidevirksomhed. Så i dag er det fra Gijon (Udtales - hihon)

Dagens vandring var lidt dramatisk forstået på den måde, at for at komme over en flod blev vi uofficielt nødt til at benytte en jernbanebro at gåover. D.v.s alle benytter broen også de lokale. Det er en lokalbane og der kører tog hver 15 min. og det tager ca 10 min at gå strækningen.

Vejret er der jo ikke meget at klage på - dejlig solskin og varmt - men det skal man  jo bare være glad for.

Dagens mål er en lille meget usældvanlig by på Caminon Santillana del Mar, der ligger som en lille fortidslomme i en dal ikke så langt fra vandet. Når jeg skriver fortidsomme, skal det forstås således at alle huse, kirken, rådhuset i byen er renoveret og gader og stræder er med gammel belægning. Forstil Jer at blive hensat 500 år tilbage i tiden.

Byen er overrent af turister og der er barer, restu ranter og butikker med delikatesser i næsten hver eneste bygning. Mange hoteller og Casa Rueals. Byen lever af turisterne.

Så dagens udfordring var at finde en overnatning, da alberguet var fyldt op da jeg ankom. Men i løbet af 2 min havde jeg et dejligt værelse i centrum af byen i et gammelt meget velholdt herskabshus fra forrige århundrede. Den mindste badekabine jeg nogensinde af set og brugt. Jeg kunne ikke faa armene og hænderne op og vaske hovedet eller bukke mig. Så jeg måtte lukke for vandet og åbne dørerne for at sæbe mig ind. Men et skønt værelse og en god nats søvn.

På caminoen møder du jo andre pilgrimme. Idag var det en ung rumæner, der har været i Spanien i 6 år som tjener og nu havde 2 uger fri. Et tysk ægetepar omkring de 50 er også nogen jeg møder med dages mellemrum og får en sludder med hver gang vi mødes.

Ellers er vandringen i ensomhed, ikke at man er ensom, men der er langt mellem at man møder nogen, der kan gå timer især når vandringen er gennem skove og ud over bakkerne på vejene. Men det passer mig udmærket.

Nogen vil spørge hvad med sikkerhed? Og er du ikke bange for store hunde - for de er store hernede - dyr og møde andre mennesker?

Overhovedet ikke - de store hunde er vagthunde og holder sig til deres beskæftigelse at gø. Andre dyr er firben, fugle m.v. Og når du møder andre mennesker er der altid et Holla (olla) Buenas dias (Goddag).