CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

HENREJSE

14. AUGUST 2013

KØBENHAVN

IRÚN

AFSTAND:     2,0 KM

AFSTAND TOTAL    2 KM


VEJR: +25C sol skyfri


HØJDEMETER:    n/n op     n/n ned


Fly fra Kastrup med Air France gik til tiden og det ankom  til Charles de Gaule lufthavn, hvor jeg skulle skifte til indenrigsfly i Orly.

Det er godt nok nogle store lufthave og velankommet til Orly efter 1/2 times buskørsel kunne jeg checke ind. Jeg fik hele min rygsæk med i cabinen inkl. med vandrestav af metal og lommekniv og  hvad jeg havde af flydende sæber m.v. over det tilladte.

I Biarritz var der ingen korrespondance med bus/tog til Irun før alberquet ville lukke, så jeg måtte tag en taxi - lidt halvdyr fornøjelse.

Vel ankommet til Irun blev jeg indlogeret på alberquet og i løbet af aftenen blev det helt fyldt med de ca. 30 pilgrimme der kunne overnatte.

Det var fantastik vejr - solskin m.v.

Fik en udmærket nats søvn.

Caminovandring

.... en udfordring og oplevelse ....


Dagens udfordringer og oplevelser

Dagens udfordring var der ikke mange af, da alt jo var planlagt bortset fra  at faa arrangeret transporten med taxa. Jeg blev sat af paa stationen i Irun.

Camino del Norte starter paa broen mellem Frankrig og Spanien, over Rio Bidasoa, saa efter ankomsten gik jeg tilbage til broen og gik derefter igen frem til alberquet.

Caminovandring

.... en udfordring og oplevelse ....


At vandre på en Nordspansk Camino er noget ganske specielt, som du ikke kan opleve på andre vandringer.

At vandre på en camino er en oplevelse i sig selv, både en ydre og en indre rejse. En rejse for dig og din sjæl. En oplevelse for dig og  dem du møder på din vej. 

Du er i et gammelt kulturområde, der har været kristent tilbage fra ca. år 800.  Et område, hvor der i århundreder blev kæmpet mellem kristne og muslimer og hvor tilbageerobingen af den spanske halvø fra muslimern tog sin begyndelse omkring år 1.000 og sluttede næsten 700 år senere. 

Derfor er der så utrolig mange kulturminder, katedraler, kirker, klostre, prægtige paladser, monumenter, rigmandshuse og fredede naturområder med skove, agerland, bjerge og store og små velbevarede provins- og landsbyer. Og selvfølgelig også moderne storbyer.