CAMINO DEL NORTE

15. AUGUST - 18. SEPTEMBER 2013

VANDREDRAG 1

15. AUGUST 2013

IRÚN

SAN SEBASTIAN

AFSTAND:    28,0 KM

AFSTAND TOTAL   30 KM


VEJR: +25C - sol


HØJDEMETER: 800 m op / 800  m ned


Alle alberqets beboere var ret tidlig oppe de første om morgen vel omkring kl. 5.30 da dagens vandring dels er den første for de fleste og dels fordi pilgrimme gerne vil udnytte den koelige tid paa dagen mest mulig. Det er først lyst omkring kl. 7.30 og solen er nede omkring kl. 21.00. Så det er om at få udnyttet dagen.

Jeg startede ud omkring kl. 6.15 i halvmørke ud af byen uden at det gav problemer, fordi vi faktisk gik i en lang række. Jeg kom til at gå ved siden af en franskmand - Brice - der havde været tidligere jægersoldat i den franske hær og allerede havde tilbagelagt fra sit hjem i Nordfrankring - 1.100 km. Han er graver på den lokale kirkegård og skulptør nu. Han skal til Finesterre og retur i alt ca 4.000 km

Det er jeg godt nok imponeret over. Vi gik sammen til San Sebastian, hvor jeg ville slutte dagens vand ring, hvorimod han ville gå ca 15 km længere.

Det var en flot tur ud af Irun op gennem bakkerne langs kysten og i fantastisk vejr. Højdeforskellen på dagens vandring var 700 m op og 700 m ned. Utrolig flotte udsigter ud over havet utroligt grønt og dejligt klima.

Det var en hård dag fordii du lige bliver kastet ud i alt skulle gå så meget op og ned. Det er ret krævende i varmen. Isaer omkring Pasajes de San Juan, hvor du først skal med båd over havneløbet og derefter for enden af havne skal nærmest kravle omkring 400 trappetrin op af skrænten. Husk jeg har 12 kg paa ryggen inkl. 2 liter vand. Det er an strængende. Når du så kommer op, så forstætter det på asfaltvej yderligere op.

Men hvilken udsigt får du så ikke når du er på top pen.

Irun er en spansk/fransk badeby ud til Bisqayen vel på størelse med Roskilde.

Slutmålet er San Sebastian.

San Sebastian er en meget mondæn badeby med 2 meget lange sandstrande og med nogle flotte 1800 tals bygninger. Tænk paa Nice og i har et billede af byen.
Slutmaalet er San Sebastian.


San Sebastian er en meget mondaen badeby med 2 meget lange sandstrande og med nogle flotte 1800 tals bygninger. Taenk paa Nice og i har et billede af byen.